Google regele cautarilor pe web si o parte din secretele serviciilor acestuia

In jos

Google regele cautarilor pe web si o parte din secretele serviciilor acestuia

Mesaj  Admin la data de Joi Ian 28, 2010 10:00 pm

Cu totii il stim ca pe un motor de cautare, insa el este mult mai mult decat atat. Spre exemplu il putem folosi ca si un calculator (este mai bun de o mie de ori mai bun ca cel din Windows). Putem face operatii simple (10+10), extraferi si operatii cu radicali (radical din 2, 2*radical din 10), operatii cu puteri (2 la puterea a 5 -a), operatii cu paranteze (2+(3*4)).
Este deasemenea un bun translator. Putem traduce aproape orice din orice limba, spre exemplu traducem “dog” din engleza in romana, sau invers din roaman in engleza si in multe alte limbi. Are si functia de a asculta traducerea.
Despre Google Translate voi face un tutorial viitor.
Acum sa vorbim si despre ceva mai funny, sa zicem asa. Este vorba despre un script care face ca imaginile de la
cautarea google sa “danseze” efectiv.
Cum facem asta. Cautam de exemplu ABBA pe Google, ne apar rezultatele cautarii de imagini. Dupa ce ne-au aparut punem acest cod in locul link-ului de sus din bara de adrese.

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName('img'); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+'px'; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+'px'}R++}setInterval('A()',5); void(0);

Veti ramane impresionati de rezultat. Merge si pe alte site-uri.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, deasemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta ! Tutorial video
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 131
Data de inscriere : 17/01/2010

Vezi profilul utilizatorului http://strong-hub.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum