Intrebari frecvente puse de useri

In jos

Intrebari frecvente puse de useri

Mesaj  Admin la data de Dum Ian 17, 2010 11:14 pm

Cum fac ca DC-ul sa porneasca complet automat de fiecare data cand intru in Windows?

Faceti un shortcut catre executabilul DC-ului (Right-click pe desktop - New - Shortcut - Browse - alegeti executabilul din directorul clientului de DC - Open - Next - Finish); Pentru ca fereastra clientului de DC sa porneasca micsorata, dati right-click pe shortcut si la Run: selectati Minimized; Pentru ca DC-ul sa fie rulat la fiecare pornire a Windowsului, dati right-click pe shortcut si click pe Copy, apoi intrati in Start - Programs - StartUp si dati right-click si Paste; Pentru ca DC-ul sa nu ocupe un loc in TaskBar, ci in SysTray, rulati clientul de DC, intrati la File - Settings - Appearance si bifati Minimize to tray; Pentru ca DC-ul sa se conecteze automat la unul sau mai multe huburi, intrati la Favorite Hubs (dand CTRL+F), si bifati casuta din fata fiecarui hub la care doriti sa se conecteze la pornire. Daca nu este nici un hub in lista, adaugati-le cele preferate.

Ce reguli trebuie sa respect?

Regulile difera de la un hub la altul, dar urmatoarele sunt destul de frecvente: Puneti-va nickul cu [RO][JUDET][ISP] ca prefix la nick (pentru alte tari, puneti doar codul tarii). Nu va schimbati nickul o data ce ati ales unul bun. Nu mintiti in legatura cu conexiunea pe care o aveti si nu limitati uploadul. Nu partajati fisiere instalate, incomplete, ilegale, false, virusate. Deschideti minim 2 sloturi de upload pentru fiecare hub la care sunteti conectat, dar minim 3 pentru primul. Nu intrati de mai multe ori pe acelasi hub (cu clone) si nu parasiti hubul daca downloadati de la cineva de pe el. Nu folositi clienti de DC++ cu functii abuzive, care impiedica transferurile echitabile (prin share sau sloturi false). Nu inchideti uploadurile catre alti oameni decat daca nu stau pe hub cand downloadeaza de la voi sau daca incalca regulamentul. Dati comanda /refresh dupa ce ati sters sau mutat fisiere shareate, pentru reactualizarea listei. Nu le cereti altora sa deschida sloturi suplimentare decat in cazuri de urgenta. Nu deranjati operatorii cu probleme personale. Raportati-le doar incalcarile regulilor din partea altor useri. Nu faceti decat reclame utile, fara informatii false, doar pe chatul public, numai o data pe zi. Nu folositi cuvinte obscene pe hub si nu injurati si/sau jigniti oamenii de pe hub.


Cum pot sa downloadez ceva? [/b]

Cu CTRL+S sau File - Search, din meniu (in DC++), puteti cauta fisierele dorite. Dati dublu-click pe fisierul dorit pentru a incepe downloadul. Exista si posibilitatea de a lua lista cuiva (cu tot ce are el shareat). Dati al doilea buton pe utilizator (din lista utilizatorilor din dreapta) iar apoi Get File List. Si mai simplu, puteti dati dubluclick pe utilizator si va incepe transferul listei lui.

Ce reprezinta culorile icon-urilor de langa numerele utilizatorului?
Utilizatorii apar "verzi" in general. Cei de la care ati luat sau au luat de la dumneavoastra apar "albastri". Daca sunt pasivi, au un mic zid in fata. Dar pentru ca zidul nu apare in toate cazurile, este mai sigur sa va utiati la description (in tag), daca vreti sa vedeti daca utilizatorul e pasiv sau nu. O cheita mica arata ca utilizatorul este operator. In alti clienti de DC, iconurile reprezinta tipul conexiunii specificate de utilizator.

Ce reprezinta literele si numele din tag?

Tag-ul are de obicei forma <++ V:x, M:x, H:x/y/z, S:x, O:x> unde:
V: versiunea clientului;
M: modul conexiunii (A-activ / P-pasiv / 5 - Socks 5);
H: numarul de huburi pe care e conectat (x - ca user normal / y - ca user inregistrat / z - ca operator);
S: numarul de sloturi de upload (nu arata cate sunt disponibile in momentul actual);
O (optional): DC-ul va deschide automat sloturi in plus daca de la utilizatorul respectiv nu se trage cu o viteza mai mare decat aceasta;
B / L / F (optional): limita de upload.

De ce imi downloadeaza automat listele utilizatorilor, cand caut surse alternative pentru un download?

Aceasta functie a fost conceputa pentru adaugarea automata de mai multe surse alternative la fisierele din queue. DC-ul presupune ca daca un alt utilizator are un fisier pe care il cautati, el poate avea si altele (ca in cazul unui album cu melodii, de exemplu). De aceea ii ia lista, pentru a o compara cu download queue-ul dumneavoastra, si a-l adauga pe utilizator ca sursa alternativa la fisierele comune. O problema e ca se poate ca zeci si sute de utilizatori sa aiba fisierul pentru care cautati surse alternative, lucru ce duce la luarea foarte multor liste. O alta problema e ca in functie de tipul fisierului, aceasta functie poate sa nu fi folositoare. Este probabil ca, de exemplu, un utilizator sa aiba mai multe volume ale arhivei unui joc, pe langa cel pe care l-ati cautat. Dar cand cautati un film, nu are de ce sa fie vreo legatura intre ce mai aveti pus la downloadat si ce mai are utilizatorul. Daca vreti sa dezactivati luarea automata de liste, o puteti face debifand Automatically match queue for auto search hits, de la Settings - Advanced.

De ce au loc mai multe uploaduri simultane decat numarul de sloturi deschise?

Exista trei execeptii in cadrul carora numarul de sloturi nu opreste transferurile: descarcarea listei cu fisierele shareate, a unor fisiere mici (sub 16KB) sau de catre un utilizator caruia i-ati acordat un slot suplimentar.

Cum de a fost posibil ca un fisier sa se ia cu o viteza neobisnuit de mare?

Exista doua cazuri in care un download poate avea loc mult mai rapid decat ar fi normal: Utilizatorul de la care ai downloadat este in retea cu tine, downloadul avand loc prin aceasta, nu prin internet; Si cel de la care downloadai, si tu, aveti functia "Use safe and compressed transfers" activata. Aceasta comprima automat fisierele transferate, putandu-se astfel downloada mai mult (fisierele devenind mai mici), desi viteza de transfer propriu-zisa este normala. Atentie insa, acest lucru poate indica ca fisierul downloadat este unul fals. Doar un procent mic din tot ce se shareaza poate fi in general recomprimat semnificativ. Filmele, muzica, jocurile, programele, etc. sunt de obicei deja comprimate. Numai unele false ar putea fi transferate atat de repede.Nickname already taken, si metoda bizara de a rezolva asta
Probabil ca ati patit toti la un moment dat. Un connection reset by server, un restart de DC++, si cand sa intrati la loc pe hub, apare ca nick-name already taken. Se face asa:
1. Se inchide din nou clientul de DC.
2. Se da ctrl+alt+delete si din lista de procese se da End Task pe clientul de DC (care se pare ca mai ramane activ un timp chiar daca tocmai l-ati inchis)
3. Dupa ce s-a inchis ala, numarati pana la 5 in gand si intrati iar in DC++... ar trebuie sa mearga.


Cum sa am nick particularizat pe fiecare hub?

Adaugati Hub-ul in lista de favorite (/fav), dupa ce ati intrat pe Hub.
Mergeti in lista de favorite, selectati Hub-ul, si la click de dreapta dati properties.
Scrieti in lista Identification nick-ul dorit doar pentru Hub-ul respectiv, si eventual descrierea pe care o doriti.
Dati OK
Astfel, puteti avea setat un nick-name in Settings, dar pe anumite Hub-uri sa aveti nick-uri diferite.

Cum sa fac sa aud bip, ... cand primesc un private message

Asta e pentru cei care nu aud bip cand primesc pm desi au setat "Make a sound everytime a private message ....."
Pentru a auzi sunet trebuie sa va setati in windows un sunet pentru program event-ul "Default Beep" de la "Sounds and audio devices"
Sau sa „furati” sunetele de la clientul rmDC , (asa cum am facut eu).

Ce inseamna "Remote client does not fully support TTH".

Cauze posibile: • Clientul dumneavoastra DC este vechi, trebuie sa instalati altul mai nou

Port is busy, please choose another one in the settings dialog, or disable any other application that might be using it and restart DC++

Portul 1412 sau cel care l-ai specificat mai devreme este folosit de catre alt program. Prima oara fii sigur ca nu ai pornit mai mult de un DC++, si daca nu, schimba portul sau altceva de la pagina Settings. Porturile cu multe numere cuprinse in 1-65525 sunt de preferat, cele mici sunt mai des utilizate de catre alte aplicatii.

A file with a different size already exists in the queue

Exista un fisier cu acelasi nume, dar de dimensiuni diferite in queve-ul tau. De obicei este bine sa il stergeti pe cel mai mic, deoarece poate fi incomplet, sau are o calitate mai mica. -"You are being redirected to "
Hubul pe care ai incercat sa te conectezi este plin, inchis sau are cerinte de share mai mari decat ai tu share-ul. Hubul te reconecteaza automat la alt hub care este liber si/sau la mai mult in care te incadrezi.

Rollback inconsistency, existing file does not match the one being downloaded
DC++ compara unele parti ale doua fisiere partial terminate pe care incerci sa le combini, si daca ele nu se potrivesc rezulta aceasta eroare. Ori cauti pe cineva care sa aiba acelasi fisier ca si tine , ori il downloadezi din nou.

Remove all subdirectories before adding this one

Incerci sa sheruiesti un folder care are sheruite alte foldere in el.Scoate subfolderele si poti sherui folderul principal.

Search spam detected from

Cineva a incercat sa faca mai multe cautari in putine secunde.

Ce este Fake Shareul?

Utilizand o aplicatie separata sau un client modificat se creste in mod fals suma shareului se numeste Fake Share.Sunt mai multe metode de a face fake dar mai devreme sau mai tarziu toate devin cunoscute operatorilor.
Nu merita facut acest lucru pe termen lung.

Cum imi pot verifica lista de share?

Cu DC++ este usor sa iti verifici shareul.Deschideti "File" apoi "Open File List", urcati cu un folder mai sus (la folderul DC++)Si deschideti "MyList.DcLst".

Ce (care) este IP-ul (meu)?

IP-ul este o serie de patru cifre cuprinse in tre 0 si 255 separate de puncte. IP-ul directioneaza tot traficul catre destinatia respectiva in retelele de tip TCP/IP precum Internetul.Poti vedea IP-ul tau dand dublu-click pe icoana conexiunii si apoi dand click pe Details, iar la linia .Client IP Adress. vei gasi IP-ul. O alta optiune pentru a vedea IP-ul este sa tastati comanda IPCONFIG sau WINIPCFG intr-o ferestra de DOS.
Daca IP-ul tau este de forma interna ( gen 10.0.0.0 - 10.255.255.255, 172.16.0.0 - 172.31.255.255 si 192.168.0.0 - 192.168.255.255), incearca urmatoarele adrese ce iti pot permite sa-ti afli IP-ul extern:
http://www.whatismyip.com , http://www.ipshow.com/ , http://www.showip.com/ , http://www.iplocate.com/ si unu romanesc, sa fim putin patrioti: http://www.adresamea.ro/
Atentie daca folosesti un proxy sau Cache ptentru Browserul tau, IP-ul nu este cel corect. Incearca sa dezactivati aceste servicii si sa reincercati adresele de mai sus.
Deasemenea daca IP-ul dumneavoastra este dinamic (se schimba de fiecare data cand va conectati la internet), va trebui ca de fiecare data sa introduceti IP-ul nou in casuta de IP din DC++.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 131
Data de inscriere : 17/01/2010

Vezi profilul utilizatorului http://strong-hub.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum